Neem contact op

Organisatie met toekomst

De European Aerosols Group loopt in Europa voorop in de ontwikkeling van spuitoplossingen voor verf, vernissen en technische producten. Naast de productie van zo’n honderdvijftig miljoen spuitbussen per jaar, produceert European Aerosols plamuren en lakstiften. Met drie productielocaties en distributeurs in heel Europa bieden wij onze klanten de beste totaaloplossing.

De start
In 1998 fuseerde MoTip B.V. (Nederland) met Vogelsang AG (Zwitserland) tot de MOTIP DUPLI Group. Lang voor de fusie in ’98 werden beide bedrijven opgericht. Wat begon met een klein idee, groeide uit tot een bedrijf met 1000+ medewerkers die actief zijn in heel Europa.

MoTip B.V.
Eind jaren zestig begon Wout Post – oprichter van MoTip – met het verkopen van ‘’touch-up’’ verf vanuit de schuur van zijn vader in het Zuid-Hollandse Valkenburg. Rond 1980 ging het bedrijf spuitverf ontwikkelen.

Vogelsang AG
Kurt Vogelsang AG is in 1946 opgericht in het Zwiterse Schwerzenbach. De onderneming ontwikkelde zich van distributeur tot producent van lakstiften en spuitbussen. In 1986 werd met de lancering van DUPLI-COLOR AQUA ’s werelds eerste verfspray op waterbasis op de markt gebracht.

Samen nog sterker
In 1996 werd de VoMo Corperation opgericht in Zwitserland als zelfstandig inkoopbedrijf van Vogelsang Gmbh en MoTip B.V. Dit legde de basis voor de fusie die volgde in 1998 tot de MOTIP DUPLI Group. Na jaren van groei onder de naam MOTIP DUPLI Group werd het tijd voor een nieuwe naam: European Aerosols.

De toekomst van European Aerosols
Met de naam European Aerosols geven wij onze merken de ruimte om zelfstandig te groeien én maken we onze positie in de markt duidelijk. Onze ambitie is om nog meer spuitbussen te produceren op een verantwoordelijke duurzame manier.

Merken van European Aerosols
Met de merken MOTIP, DUPLI-COLOR, presto, PlastiKote, ColorMatic en ColorMark is European Aerosols actief in de automotive, doe-het-zelf en de industriële markten. De merken hebben elk hun eigen unieke eigenschappen. Naast de eigen merken, produceert European Aerosols ook voor private label opdrachtgevers.

Kijkje nemen?

European Aerosols: dé werkgever